Make-up kwasten schoonmaken

Make-up kwasten schoonmaken? Overal staan verschillende zaken hoe jij je make-up kwasten het beste kan schoonmaken. Wij hebben zelf natuurlijk ook onderzoek gedaan en wij zijn er over uit dat je enkele manieren hebt om je make-up kwasten goed schoon te maken, zonder de make-up kwasten te beschadigen.
Je make-up kwasten schoonmaken kan je het beste doen in een badje van lauw water met daarin babyshampoo. Maak vervolgens de kwasten met de binnenkant van je handpalm schoon tot je make-up kwast weer schoon is. Doe dit vervolgens met alle kwasten die je hebt, op deze manier heb je de kwasten het beste schoongemaakt.
Waarom met baby shampoo? Baby shampoo is het meest zacht voor de haartjes van de make-up kwasten.
Belangrijk is ook dat je lauw water gebruikt, te heet water kan de haartjes doen scheuren of zelfs kapot maken.
Spoel na het wassen je make-up kwasten rustig uit zodat er geen shampoo meer in de kwasten zit. Dit voorkomt irritatie als je ze later weer gebruikt om jezelf op te maken.

Mocht je vragen hebben over het schoonmaken van je make-up kwasten of brushes? Neem dan gerust contact met onze support op.

 

 

Wil je weten hoe je de kwasten het beste langdurig kan gebruiken? Lees dan onze schoonmaak tips, zowel voor de setjes als de professionele kits. Kijk eventueel ook naar de speciale make up houders sets, de beste manier om je kwasten te bewaren.